Skip to main content
נושאים

משאבים לנפגעי תקיפה מינית

אנו ב-TikTok שואפים ליצור קהילה תומכת ומסבירת פנים. אנו מבינים שהטראומה עשויה להופיע מחדש בקלות אצל נפגעי תקיפה מינית ואנו מחויבים לטיפוח סביבה תומכת עבורם.

אם את/ה זקוק/ה לעזרה, אנו מקווים שהמשאבים והמידע הזמינים בדף זה יוכלו לעזור לך במהלך תקופה קשה.

אם את/ה מרגיש/ה שאת/ה נמצא/ת בסכנה מיידית, יש לפנות לשירותי החירום המקומיים.

מידע ותמיכה לנפגעים

חשוב לדעת שזו לא אשמתך

נפגעי תקיפה מינית רבים מאשימים את עצמם בהתעללות שהם חוו. חשוב להבין שאנשים אף פעם לא חווים תקיפה מינית באשמתם ואין שום דבר שעשית, לבשת, אמרת או כל דבר אחר שמצדיק את ההתעללות.

פנייה לשירותי תמיכה

אם נפגעת מתקיפה מינית, או שאת/ה מכיר/ה מישהו או מישהי שנפגעו מתקיפה מינית – את/ה לא לבד ויש מי שיכול לעזור. טראומה מתרחשת לא רק מיד לאחר התקיפה המינית, היא יכולה לחזור גם אם משהו מעלה תחושות וזיכרונות מהתקיפה. לנפגעי תקיפה מינית יכולים להיות רגשות רבים שקשה להם להתמודד איתם. בקשת עזרה יכולה לעשות את כל ההבדל. אם את/ה זקוק/ה לייעוץ, שירותי תמיכה או מידע לאחר חוויית תקיפה מינית או אירוע טראומתי אחר, ניתן לעיין במוקדים שבתחתית העמוד הזה.

דבר/י עם אדם שאת/ה סומך/ת עליו

אנו מבינים שזה יכול להיות קשה לדבר על מה שחווית ולבקש עזרה, אך דיבור עם חבר/ה או בן/ת משפחה מהימנים בנוגע לתקיפה המינית או ההתעללות המינית שחווית יכול להיות צעד ראשון וחשוב שעשוי לעשות את כל ההבדל בנתיב ההחלמה שלך.

פנה/י לקבלת תמיכה או שקול/שקלי להצטרף לקבוצת תמיכה

את/ה לא לבד ויש אנשים אחרים שחוו ועברו את מה שעברת. דיבור עם אנשים אחרים שעברו חוויות דומות יכול להועיל להחלמה שלך. ניתן למצוא קבוצות תמיכה במרכזים לנפגעי ונפגעות אונס ובארגונים קהילתיים מקומיים אחרים. קבוצות אלה יכולות להיות מקום מצוין שיאפשר לך לדבר עם אנשים אחרים שמבינים את הטראומה שחווית. באפשרותך ליצור קשר עם אחד מהמוקדים שלהלן כדי למצוא מידע על קבוצות תמיכה מקומיות.

למד/י לטפל בעצמך

טיפול עצמי פירושו להביע אדיבות וחסד כלפי עצמך גם כשטראומה ולחץ פוגעים בצורה משמעותית ברווחה הנפשית והרגשית שלך. יישום טיפול עצמי דורש ממך להבין אילו פעילויות יועילו בצורה הטובה ביותר לבריאות הנפשית והרגשית שלך. שינה מספקת, אכילה נכונה ופעילות גופנית יכולים לעזור לבריאות הגופנית שלך. הקדשת זמן לפעילויות שגורמות לך הנאה ושמירה על קשר עם חברים יכולות להיות דרכים טובות לשמירה על הבריאות הרגשית שלך.

עבור חברים ובני משפחה

מה להגיד כשאדם אהוב מספר לך כי הוא נפגע מתקיפה מינית

זה נורמלי לא לדעת מה להגיד או לעשות כשמישהו או מישהי שאכפת לך מהם מספרים לך על תקיפה מינית או התעללות שהם חוו. קודם כל, תן/י לאדם ששיתף אותך בסיפור שלו לדעת שאת/ה מעריך/ה את זה שהוא שיתף אותך בכך. חשוב להקשיב. למרות שלעתים קרובות אנו נוטים לתת עצות, במקרה כזה עדיף להקשיב ולתמוך בשורד/ת שמשתף/ת אותך בסיפור שלו/ה. גם אם אינך מתכוון/ת להיות שיפוטי/ת, אמירות המטילות ספק במעשי השורד/ת הקשורים לתקיפה עשויות להשפיע לרעה על החוויה שלו/ה. למשל, שאלות או אמירות שמתחילות ב״למה לא…?״ או ״היית צריך/ה…״ או ״במקומך, הייתי…״ יכולות לגרום להם להרגיש שהם אשמים בתקיפה. באפשרותך גם להציע עזרה. לעזור לאדם אהוב לפנות למוקד היא דרך מצוינת למצוא אנשי מקצוע שיכולים לספק מידע ומשאבים נדרשים. עורך דין מקצועי יכול לעזור לשורד/ת לעשות בחירות מושכלות חשוב לתמוך בשורד/ת אך זה יכול להיות קשה להמשיך בתמיכה לאורך כל מסע ההחלמה. האדם ששיתף אותך בסיפור שלו עשוי להזדקק לתמיכתך במשך תקופה ארוכה. עזור/עזרי ככל האפשר אך מבלי לשכוח לדאוג גם לרווחה הנפשית והרגשית שלך במהלך תקופה קשה זו.

מה כולנו יכולים לעשות

לשים לב למה שאומרים

תקיפה מינית היא נושא רציני ובדיחות על תקיפה מינית מנציחות את תרבות האונס. תרבות האונס מתפתחת כאשר ממעיטים בחומרה של אונס ותקיפה מינית או שמתייחסים אליהם כאל חלק רגיל מהחיים, מה שגורם לכך שלאנשים יש פחות אמפתיה כלפי אלה שחוו תקיפה מינית. מגיע לשורדים שיכבדו אותם ושלא יקניטו אותם, ילעגו להם או יטרידו אותם. התנהגות שלילית מסוג זה עלולה להחמיר את הטראומה שהם חווים, ולהפוך את תהליך ההחלמה להרבה יותר קשה. חשוב לתמוך ולהביע אמפתיה. נא להיות אדיבים.

למד/י כיצד ניתן למנוע מקרים כאלה

חינוך מניעתי מתייחס לסיבות השורש של תקיפה מינית, ומטרתו לעצור את האלימות לפני התרחשותה. הבנת נושאי ההסכמה והגבולות, כיבוד אוטונומיית הגוף והבנה מתי צופים מהצד צריכים להתערב הן דרכים חשובות שבאמצעותן ניתן למנוע אלימות מינית. כל זה דורש למידה והוראה מתמשכות. כדי ללמוד על שיטות המניעה החשובות האלה, ניתן לעיין במשאבים שלמטה.

אם חווית תקיפה מינית, או שיש לך חבר/ה או קרוב/ת משפחה שעשויים להזדקק לעזרה, יש לפנות לאחד מהמוקדים הבאים לקבלת משאבים ומידע:

גלובליים

TikTok שיתפה פעולה עם StopNCII.org המסופק על ידי SWGfL, במטרה לעזור למבוגרים (בני 18+) שהתמונות האינטימיות שלהם שותפו באינטרנט ללא הסכמתם. תמונות אינטימיות כוללות תמונות המציגות אנשים עירומים, עירומים למחצה או מעורבים באקט מיני. אם התמונות האינטימיות שלך שותפו באינטרנט ללא הסכמתך, באפשרותך להשתמש בכלי StopNCII כדי לעזור ל-TikTok ולשותפי StopNCII אחרים לאתר ולהסיר את התמונות.

מקומיים: