Skip to main content
נושאים

טיקטוק נאבקת בשנאה

טיקטוק מהווה בית לקהילה מגוונת ותוססת בה אנשים מכל הרקעים מתאספים כדי לעורר יצירתיות, שמחה והבעה עצמית. כפי שמצוין בהנחיות הקהילה שלנו, בטיקטוק אין מקום לביטויי שנאה, ואנו מחויבים לשפר כל הזמן את האופן שבו אנו מגנים על הקהילה שלנו.

מה הם ביטויי שנאה?

ביטויי שנאה תוקפים, מאיימים, שוללים אנושיות או משפילים אדם או קבוצה על סמך המאפיינים שלהם – כמו גזע, מוצא אתני, מוצא לאומי, דת, נטייה מינית, מין, מגדר, זהות מגדרית, מחלה קשה, נכות וסטטוס הגירה. ביטויי שנאה שאינם מתמקדים במאפיינים של אדם או קבוצת אנשים עשויים להיחשב כהטרדה או בריונות.

זיהוי שנאה באינטרנט

דברי שנאה יכולים להיות מועברים באמצעות כל צורות הביטוי, לרבות תמונות, סרטים מצוירים, ממים, חפצים, מחוות וסמלים, שחלקם לא תמיד יהיו ברורים מאליהם. מחקר אקדמי זיהה כמה נושאים נפוצים שבהם משתמשות קבוצות שנאה כדי להשיג עוקבים, לבטא את האג’נדה שלהן ולהפיץ מסרים של שנאה:

  • אחרים: צורת השנאה הנפוצה ביותר היא להתייחס לקבוצת אנשים כלשהי כאל ״אחרים״ – להחשיב אותם כשונים לחלוטין בהתנהגותם ובערכיהם, ובמקרים מסוימים גם כפחותים.
  • רדיפה והתקרבנות: אנשים וקבוצות המפיצים שנאה לעתים קרובות מציגים את עצמם ואת זהות הקבוצה שלהם כקורבנות, ומאשימים את ״האחרים״ בבעיות הקיימות בחייהם ובחברה. לעתים קרובות, מסר זה משמש להצדקת הדרתם של ״האחרים״ או את האלימות המופנית כלפיהם.
  • תסביך העליונות: צורה זו של שנאה מתבטאת בצורת האדרה ושיבוח של קבוצה אחת עד כדי כך שהקבוצות ״האחרות״ מודרות ונפגעות.

דרך ביטויים אלו, קבוצות שנאה ינסו לפגוע בקורבנות שלהן תוך שימוש במגוון טקטיקות:

התקפות שליליות ישירות
  • התקפות פוגעניות המכוונות לאדם או לקבוצה ולזהותם תוך שימוש בשפה אלימה, שוללת אנושיות או משפילה
  • תגובות מטרילות שנועדו לעצבן או להכעיס אנשים
  • הצפת תגובות שליליות בקהילה או באזכורים של יוצרים
התקפות שליליות שאינן ישירות
  • בדיחות וממים המפיצים סטריאוטיפים ומנרמלים אפליה
  • תאוריות קונספירציה מבוססות שנאה המפיצות חוסר אמון או סלידה מקבוצה
  • שימוש בקודים (כמו מילות קוד, סמלים או אודיו) כדי לתקשר מבלי להיראות כקבוצות שנאה

מה לעשות אם אנו נתקלים בביטויי שנאה בטיקטוק?

בין אם אתה או חבר אחר בקהילה מותקפים בגלל זהותכם, יש לדווח לנו על כך. לא תמיד קל לזהות שנאה מצד אחד, ובמקביל למצוא את האיזון הנכון מבחינת חופש הביטוי. ייתכן שלא תמיד נצליח, אך המשוב של הקהילה עוזר לנו לבדוק וכל הזמן לשפר את המדיניות, המערכות והמוצרים שלנו. אם הקורבן הוא מישהו שאתה מכיר, אפשר לשקול לפנות אליו כדי לדבר איתו על מה שייתכן שהוא חווה. לאף אחד לא מגיע שיתקפו אותו בגלל זהותו, ואחד הדברים שיכולים לעזור זה לפנות למישהו קרוב כדי לדבר על כך ולקבל תמיכה.

להיות מותקף בגלל זהות זו חוויה שעשויה להיות פוגעת ומטרידה, ולכן טיקטוק לא מקבלת ביטוי שכזה בפלטפורמה. אנו ממליצים להשתמש בכלי הבטיחות השונים הזמינים בטיקטוק כדי לשמור על חשבונכם ולהתרחק מאנשים בעלי כוונות רעות.